Café-Brasserie Nationaal: ouderwetse pracht & praal

Het jaar 1900 kwam niet eerder zo tot leven, als aan de huidige Prinsengracht. Het team achter de Grote Markt - Vavoom, Zwarte Ruiter, Hoender & Hop, de Boterwaag, je kent het wel - werd al verliefd op het pand toen het nog een kikker was, wachtend om gekust te worden. 

En die hoek ken je trouwens al: je kon er jaren terecht voor een iconisch gerecht van Lung Fung, gevolgd door een portie sparerips na het stappen. Maar na deze kus - of klus - is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. 

Wat je je hierbij moet voorstellen? Maarten renoveerde samen met Stadsherstel de gevel en de binnenkant; wat het vroegere Franse café uit 1900 in een nieuwe jas heeft gestoken. Het rijksmonument dateert uit de zeventiende eeuw en is even oud als z’n Boterwaag-broertje aan de overkant. Kan alleen maar gezellig worden. 

[advertentie]

een nieuw adresje

De winkel van The Hague’s Finest is verhuisd van de binnenstad naar de Valeriusstraat. Net tussen Duinoord en het Statenkwartier in. Op deze nieuwe plek strijk je ook neer voor een bakkie ☕

lees meer

Maar liefde moet ook door de maag gaan, weet chef-kok Jermaine Huisman. Deed ‘ie al bij Capriole Café en Hotel Des Indes, dus ik zou alvast reserveren. Jermaine serveert een seizoensmenu geïnspireerd op de Belgische keuken met metropool Brussel als uitgangspunt. Naast klassiekers als Coq au vin en 'Toast Cannibale' zijn er ook verrassende vegan gerechten. 'Coquilles' van Duinvoet paddenstoel bijvoorbeeld.

Wil je dus iets meer fancy dan de Grote Markt? Dan zit je na de borrel hier voor een goed diner.

Café-Basserie Nationaal
Prinsegracht 2
2512 GA Den Haag
instagram