Scoor je zomerse outfit voor in de achtertuin

28 mei 2020 | Door: Lex Rijkers Meinen

Zonnige dagen in het vooruitzicht! Als local mag je in je handen knijpen met al die meters strand als achtertuin. Haal het grootste badlaken alvast tevoorschijn, blaas je favoriete strandbal op en pak die koelbox uit de berging. Om te zorgen dat het niet te heet onder je voeten wordt een aantal tips voor je outfit. Zo stap je direct uit je bed, met de ultieme out-of-beach-look. Hoef je alleen nog even in te smeren. 

Klim in je eigen boomhut!
Voor outdoor lifestyle ben je bij Funkie House in de Schoolstraat op het juiste (vakantie)adres. Namen die hier in de rekken hangen hebben zich al lang en breed bewezen. Zoals Patagonia. Oorspronkelijk gericht op klimsport, maar nu ook (even adem halen) skiën, snowboarden, surfen, vissen en trail wandelen. Dit label uit Californië staat bekend om haar toewijding aan het maken van duurzame en functionele producten. Op zoek naar een klassieker voor aan je voeten? De Braziliaanse slippers van Havaianas zijn geïnspireerd op ‘Zori’ schoeisel, dat uit Japan afkomstig is en slechts bestaat uit een voetbed en een teen-strap: de flip flop. Niet meer uit onze zomers weg te denken.

@funkiehouse

Neem een verfrissende duik!
Surfshop? Surfschool? Surferestaurant? Als je er ‘surf’ voor kunt zetten of voor kunt denken, ben je aangespoeld bij Hart Beach! In de vroege jaren ’70 gestart als ‘zomaar’ een surfshop voor langharige beach bums. Nu is het dé thuishaven voor surfers en de rest van Scheveningen. Aan de Visserhavenweg vind je de grote flagshipstore van de ruim 355 vierkante meter tellende shop vol gear, fashion en props. Voor de surfbabes een ruime collectie van Roxy & O’Neill en voor de boys Quiksilver & Rip Curl! Pak je liever direct een golf? Maar je hebt nul ervaring? Alle instructeurs beschikken over een BSA & lifeguard certificaat en leren je op een veilige manier graag alle ins & outs over het surfen.

@hartbeach

Hou het natuurlijk schoon!
Hoe mannen met cojones in het zomerse daglicht classy kunnen verschijnen? Vraag het Bart & Lars op de Prinsestraat. Zij weten als geen ander hoe je fashionable het zand betreedt. Met Uptown lanceerde ze vorig jaar nog een eigen limited short, deze zomer hangt de winkel vol met one-of-a-kinds. Denk bij Baretta aan high-class merken zoals het Antwerpse Arte of DEus Ex Machine, die een collab shirt heeft ontwikkeld. Ook het Amsterdamse label ‘A-dam’: Deze zwemshorts zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester door Waste2Wear. Daar zijn 8 plastic flessen voor gebruikt, waarvan 30% uit de zee is gevist. En ze zijn nog tof ook!

@barettajeans