Dolly’s Rozenkoek: ambachtelijk zoet op het Noordeinde

Als een middag op het Noordeinde nog niet koninklijk genoeg voor je is: eet je hier om het af te maken - of mee te beginnen - ambachtelijke, handgemaakte koeken mét rozen. Naar traditioneel Haags familierecept. 

Dolly's Rozenkoek

En het concept líjkt misschien simpel, is het allermist. Fee heeft hierover nagedacht. Het is een herinnering aan haar twee grootmoeders én de roos in verwerkt in het deegrecept. Leuke bijkomstigheid: binnen de traditionele geneeskunde geldt de roos als hartopener en bovendien als geneeskrachtige bloem. Hij stelt je open voor liefde, voor anderen en voor jezelf. En rozen zouden beschikken over huid-verjongende eigenschappen. We zijn om minder overstag gegaan. 

Wie denkt dat je dit immer knusse zaakje alleen binnenloopt voor een koffie en een koek, heeft het mis. Ja, je kan er lekker zitten, maar je komt hier ook voor cadeau's. Voor grote zoete geschenken, feestelijke koek-partijen of een bescheiden doosje voor jezelf. En op zaterdags proost je met een glas prosecco op de lente, of de liefde. Schijnen de koeken prima bij te smaken. 

Laatste tip hoor: je kunt de koeken ook bestellen. Nu nog via Instagram, maar de webshop is in de maak. Hoef je nooit meer zonder te zitten. 

[advertentie]

Dolly's Rozenkoek
Nooreindeinde 198
2514 GS Den Haag
instagram