Den Haag To Go: mooie stadsgids, om in te struinen

5 juli 2020

Laten we maar met de deur in huis vallen. Het is de olifant in de kamer. En we noemen ‘m gelijk bij zijn naam. Den Haag To Go gaat over locals. Lokale ondernemingen, lokale evenementen en de mensen in de stad. Je hoeft maar ‘Haags’ te zeggen en onze oren zijn gespitst.

We willen je helpen met een bewuste keuze te maken in de stad. En daarom schrijven we alleen over plekken die typisch Den Haag To Go zijn. En dat betekent: lokaal en duurzaam. Het Haagse vakmanschap, de iconen en de nieuwe kweek. Noem ons een pionier, je geheugensteuntje of gewoon een stadsgids. Waar je terecht kunt voor artikelen over Den Haag. Met meer diepgang. 

Lokaal en duurzaam

Er zijn al genoeg kanalen die je helpen herinneren aan lege panden die worden gevuld met ketens of ‘gewoon’ een wekelijkse agenda delen. Daarom maken we het heel simpel. Voor jou en voor ons. Den Haag To Go filtert alle gebeurtenissen. Om een selectie van lokaal en duurzaam over te houden. Zodat je niet elke week herinnerd wordt dat er musea en rondvaarten zijn. Sluiten we hen dan uit? Echt niet! Maar Den Haag To Go kijkt veel liever met een verrekijker. Om te ontdekken of er nog een verhaal achter schuilt. Want wij zijn veel nieuwsgieriger naar wie dan die boot bestuurt. Zodat je niet alleen weet waar je heen moet, maar ook waarom. 

Geen ultieme hotspotpagina

Even concreet. Wat kun je verwachten? We zijn niet de ultieme hotspotpagina, maar een stadsgids waar je bijgepraat wordt over verrassende plekken en onverwachte momenten. Met een journalistiek randje. Van kennismaken met de chefkok van je favoriete restaurant tot het delen van de afspeellijst delen in die zaak. Maar nog concreter, dit is wat je kunt verwachten:

  • Weekly Update. Op Den Haag FM praat Lex je iedere dinsdag bij over alles wat er die week te doen is in de stad. Luister rond 09.20 uur live mee of luister ‘m terug op de site.

  • Interviews, kennismakingen en rubrieken. Kortom, artikelen. De ene keer een befaamd recept in onze serie homemade en de andere keer een uitgebreid interview over een nieuwe tentoonstelling.

  • Agenda. Alle duurzame, lokale en/of culturele evenementen en activiteit op een rij. Deze wil je niet missen.

  • Nieuwsbrief. Het laatste nieuws al eerste weten. En voor de digitale nieuwsbrief zetten we die in een strak gecentreerde rij.

  • Eigen collectie Een Haags Bakkie, een Vamos A La Haya-hamamdoek. Soms hebben wie van die ideeën die we tastbaar maken.

  • WhatsApp hotline. Voor alle ik-kom-er-niet-meer-uit-momenten. Je kunt ons appen als je niet weet waar je vanavond moet afhalen tot tips over een duurzame kledingwinkel. Hyperpersoonlijke tips onder je sneltoets.

  • JuniorOm alle mini locals de wegwijs te maken. En de ouders die typische Den Haag To Go tips voor te schotelen, gericht op de kleine.

  • English articles. For all those expats who are staying in The Hague for a longer period of time. We promise you: you'll won't find any tips about tourist attractions. Do expect local tips about places which makes the city even more special. 

Aangenaam

Oke. Eerlijk is eerlijk. Als we het hebben over mensen ontmoeten achter de zaken, dan moeten wij ‘m natuurlijk aftrappen. Aangenaam. Wij zijn Lex, Elena, Melvin en Misha. Waar Lex en Elena altijd met hun vingers boven het toetsenbord hangen, bekijken Melvin en Misha alles door een cameralens. Maar ook jij bent onmisbaar voor Den Haag To Go. Blijf daarom vooral feedback en input delen. Samen kunnen we Den Haag meer smoel geven. 

Hoe zoek je die interactie op? Heel simpel, stuur een DM, plaats een comment of deel jouw momenten met #denhaagtogo


 

Den Haag To Go
Achterom 2
2511 AJ Den Haag
facebook
instagram