Plantenbieb: stekken ruilen op straat!

8 oktober 2020

Op het Koningsplein is een plantenbibliotheek geopend! Je weet wel, zoals die kleine boekenbibliotheken die mensen voor hun huis hangen. Je doneert een boek en mag er een meenemen. Maar waarom zou je niet hetzelfde kunnen doen met planten? Dachten initiatiefnemers Duurzaam Den Haag en jongerenwerker Rachel. 

Want Rachel en Duurzaam Den Haag vinden dat er wel wat meer groen in de stad mag zijn. Daarom vind je nu op het Koningsplein, aan de kant van het Zeeheldenkwartier, een houten bibliotheek waar er volop geruild mag worden met planten, stekjes, zaden en bloemen. Het Meisje Met De Zaag, oftewel Judith, had de eer om de kast te bouwen. In haar kenmerkende kleurrijke stijl. Bang dat je stekje droog komen te staan en het niet overleven? Geen zorgen. De organisatie geeft persoonlijke zorg aan elke groene vriend die wacht op een nieuw huisje.

En die bieb viel zo goed in de smaak, dat een tweede binnen no time bedacht, gezaagd en geplaatst werd. Dit keer in de Newtontuin! 

Plantenbieb in de Newtontuin

| Het Haagse Groen

Jouw digitale stadsgids

Den Haag verandert waar je bij staat. En er is genoeg leuk nieuws dat je niet wil missen. Zie je door de ontwikkelingen de stad niet meer? Kom je er zelf niet meer aan toe om het nieuws bij te houden? Of wil je simpelweg weten wat er deze week op de agenda staat? No worries. Den Haag To Go zet het graag in de schijnwerpers. Met altijd locals op nummer één.

Volg ons op Facebook en Instagram!