Social distancing in modetermen

8 april 2020 | Door: Elena Laming

Modetips zodat je tijdens de coronamaatregelen genoeg afstand houdt van anderen. Wablief? Ja echt. Want social distancing kan er ook heel stijlvol uitzien. Dat bewijst modeontwerper Michael Barnaart in zijn illustraties. Natuurlijk wel met een kleine knipoog.

| Eveline van Egdom

Kleding voor in een museum
En die knipoog, die is ook terug te zien in de kleding die hij ontwerpt. Michael staat bekend om zijn tricot jurken, die in Nederland worden geproduceerd en waar een gelimiteerde oplage van is. Naast de schetsen die hij maakt op papier, worden er ook tekeningen gemaakt voor óp de jurken. Zo zijn er diverse jurken waar je even moet checken of de knopen getekend zijn of dat ze er echt op zitten. Die unieke dessins leverde hem ook een plek in verschillende musea. Zoals bijvoorbeeld het Kunstmuseum in Den Haag. En ook Janny van der Heijden is vaak te zien in in een van zijn jurken tijdens het programma Heel Holland Bakt.

Social distancing 
Michael Barnaart heeft zijn eigen winkels in de Papestraat en een online shop. De fysieke winkel is tijdelijk gesloten door het coronavirus, maar dat weerhoudt hem niet op kledingtips te delen. Op Facebook post hij zijn tekeningen van verschillende kledingstukken die gebruikt kunnen worden om mensen op afstand te houden. Wat dacht je van een hoepelrok? Of een gigantische hoed!
 

Vers van de pers: Haagse glossy
De Haagse ontwerper is ook te zien op de cover van het nieuwe Haagse tijdschrift: Bij Ons In De Residentie. Noem het gerust de Haagse Quote. Het platform voor ondernemers uit de stad is er nu ook in de vorm van een tijdschrift. Het eerste exemplaar is te koop in diverse boekhandels, zoals Bruna en Primera.
 

@michaelbarnaart

Michael Barnaart
Papestraat 1B
2513 AV Den Haag
facebook
instagram
webshop