Geen bezoek meer aan de glasbak door Free Beer Co

29 februari 2020 | Door: Elena Laming

Met de aanlokkelijke naam op de gevel van het pand op de hoek van de Prinsestraat naar de Molenstraat, krijg je spontaan dorst. Free Beer Co is een snoepwinkel voor volwassenen. Voor de duurzame bierdrinker en de nieuwsgierige fijnproever. Het wisselende assortiment garandeert een brouwsel van een onafhankelijke brouwerij, die je niet snel zal terugvinden in de collectie van de giganten.

Als je het over bier hebt, heb je het ook over glazen flesjes. Die van 30cl en waar je met tassen vol mee stuntelt richting de glasbak. Zonde en onnodig, wat Free Beer Co betreft. Daarom kun je bij hen een herbruikbare fles kopen van een liter of het dubbele. Die fles, met de naam Growler, kun je laten vullen met één van de drie bieren die op dat moment op de tap staan. De Growler leeggedronken en weer toe aan een gevulde? In de zaak maken ze de fles grondig voor je schoon. Zo kun je de smaken van het nieuwe tapbiertje goed opnemen. Daarnaast heb je ook nog keuze uit niet-herbruikbare flessen en blikken bier. Inclusief vrolijk design.

Ook als je nog niet thuis bent in de bieren kun je vertrouwen op de kennis van Canadees Josh en Jochen. Eerst proeven dan geloven? In de laatste week van de maand maken zij je voor 25 euro de wegwijs in de bierwereld. En dat noemen ze After Hours sessies. In zes rondes word je omgetoverd tot een professional. Leer de foefjes van het schenken, proeven en hoe je de ingrediënten in bieren kunt herkennen. Zit je daarna nooit meer met een schuimkraag van vier vingers hoog.

Free Beer Co
Prinsestraat 59
2513 CB Den Haag
facebook
instagram