Recept: Zomerse Caipi Ginger cocktail

25 augustus 2021 | Door: Lune Visser

De Caipirinha. Op het platteland van São Paulo oorspronkelijk gebruikt als medicijn tegen griep. Of dat nog steeds werkt? Wie weet. De Caipi Boys hebben er in ieder geval hun signature cocktail van gemaakt. Met iets andere bijwerkingen. Een feestelijk strandgevoel, bijvoorbeeld. Ze deelden een van hun favoriete recepten met ons!

CaipiBoys staan regelmatig op feesten, waar ze menig bezoeker van een gember cocktail voorzien

Geïnspireerd door de Braziliaanse kust

Wat ooit begon op vakantie in Brazilië, groeide uit tot een eigen likeurenmerk. Caipi Boy Jan-Willem vertelt: “Mede-oprichter Loofy was daar op surftrip geweest. Naast de cultuur, had hij ook goed van de lokale Caipirinha’s genoten. Terug in het Haagse miste hij de cocktails, het surfen en het feest. Hij besloot samen met een paar vrienden een manier te bedenken om dit vrije leven door te kunnen zetten. En daar hoorden eigen caipirinhas ook bij.”

En zo geschiedde. De vriendengroep ging aan de slag, en van het een kwam het ander: “Na een aantal jaar cocktail shaken op onze eigen feestjes, leek het ons heel tof om een eigen drank op de markt te brengen. Met de feestjes die we gaven en de barren hadden we een mooi platform gebouwd om ons eigen drankje te lanceren. Twee jaar geleden hebben we toen het ei gelegd voor onze Caipi Ginger, en zijn we ons eigen dranklabel begonnen.”

De Caipi Ginger Liqueur

Hoe dat dan smaakt? “Naar frisse gember, met een beetje citroen en een goeie kick van chili. Je kan er allerlei lekkere cocktails van maken. Of voor je laten maken. De Caipi Ginger Soda is onze signature cocktail, ready to drink. Die is al gemixt, en voor je in een flesje gestopt. Of grotere fles trouwens. Die is voor de grote dorst, of voor bij de barbecue in de tuin. Dan heb je geen zin om elke keer een nieuw flesje te moeten pakken.”

Let op: Geen 18, geen alcohol!

Ingrediënten voor een Caipi Ginger Cocktail

Bereiding

  • Neem de munt in je ene hand, en sla er een paar keer op met je andere hand. Zo komt de smaak en geur van de munt beter vrij
  • Stop de geurende blaadjes in een hoog glas, of een ander mooi glas waar je lekker uit kunt drinken
  • Voeg het limoensap toe.
  • Stop vervolgens het glas helemaal vol met ijsblokjes.
  • Schenk er 50 milliliter van de Caipi Ginger Liqueur bij, en roer alles even door elkaar.
  • Top het glas af met spa rood, en leg er een mooi takje munt op als garnering. Op naar het strand, en proosten maar!